Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseink

GINOP-2.1.8-17-2018-02215


A kedvezményezett neve: SZÉLL és TÁRSA Szállító és Értékesítő Betéti Társaság Felelősségű Társaság

 

  • a projekt címe,   A SZÉLL és TÁRSA Bt. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
  • a szerződött támogatás összege, 21 676 280 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban), 50 %

A megvalósított tevékenység 3 célterülethez is kapcsolódik. Egyrészről a jelenlegi tevékenységeinkhez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jött létre, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására lettünk képesek, másrészt a jelenlegi tevékenységeinkhez kapcsolódóan lényegesen módosított vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jött létre, végezetül jelenlegi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés valósult meg, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre. Fejlesztésünknek köszönhetően képesek lettünk többféle termék és szolgáltatás előállítására is. Ezzel az innovatív fejlesztéssel képesek lettünk gyártani mezőgazadasági kocsikat is. Ez egy abszolút saját fejlesztés, új termék kifejlesztéséről van szó. Régóta kísérleteztünk ezzel, de a korábbi gépparkunkkal nem volt lehetséges az előállítás. Projektünkkel elindulhatunk az egyedi gyártás irányába is. Ugyanakkor a korábbi termékeink gyártásánál is nagy jelentőséggel bír a lemezmegmunkálással kapcsolatos műveletek magas minőségű végrehajtása.

Korábbi gépparkunkkal ennek a magas szintű minőségi követelményeknek nem tudtunk megfelelni, így bizonyos tevékenységeket kénytelenek voltunk alvállalkozóknak kiszervezni. Projektünkkel ez a problémánk is megoldódott.

A megvásárolt gépek illeszkednek az eddigi profiljainkhoz. Ezek megvásárlásával a termelékenység is jelentősen megnőtt. A gépek előnye még a fejlett elektronikus rendszerük és az energiatakarékosságuk. A fémalkatrészek darabolását táblalemezből készült termékek esetén lemezollón végezzük. A hagyományos lemezolló berendezésekkel a vágási pontosság mm-es tartományban mozgott, ez sok esetben nem felelt meg a gyártandó termékek méretezett tűréseinek. A CNC vezérlésű lemezollóval tizedmilliméteres vágási pontosság érhető el a számítógépvezérelt ütközőknek köszönhetően, amik a kívánt méretre állítják be a lemezt vágás előtt. Olyan termékek gyártására is tudunk már vállalkozni, amikre eddig nem, másrészt az olyan termékek gyártása esetén is pontos méretet tudunk tartani, amiknél ez kritikus a hajlítás miatt. Az általunk végzett termelőtevékenység során a darabolt lemezek megfelelő méretekre történő hajlítása egy igen kritikus lépés. A korábbi technológiánkkal ezt kizárólag présgépeken tudtuk végezni. A legtöbb esetben minden termékhez külön szerszámot kellett gyártanunk, ami megnövelte az adott termékre eső költségeket, ezáltal csökkentette az elérhető fedezetet valamint versenyképességünket a konkurenciánkhoz viszonyítva. A végzett hajlítások pontossága csak utólagos ellenőrzéssel volt megállapítható és nehézkes volt a korrekció, ez legtöbbször a szerszám többszöri módosításával járt, míg a kívánt méreteket el nem értük. Fontos szempont a termelékenység, ami a számítógépvezérelt ütközőknek köszönhetően drasztikus mértékben növekszik, alkatrésztől függően 20-80% is elérhető egységnyi idő alatt.

 

  • a projekt befejezési dátuma:
2019.06.24.
  • projekt azonosító száma GINOP-2.1.8-17-2018-02215